В  Страсбурт германският канцлер Ангела Меркел разказа на евродепутатите за

...
В  Страсбурт германският канцлер Ангела Меркел разказа на евродепутатите за
Коментари Харесай

Меркел призова европейските граждани да вземат съдбата си в свои ръце

В  Страсбурт немският канцлер Ангела Меркел описа на евродепутатите за своите визии за бъдещето на Европейския съюз, написа в броя си от сряда съветската „ Независимая газета “. Като най-главни тя назова опасността от тероризъм, миграцията, измененията в климата. Според специалистите Меркел е решила да се възползва от опцията да приказва от високата естрада на европарламента, като си дава ясна сметка, че друга такава опция може и да няма, написа Пик.

Изказването си тя е почнала с това, че е отбелязала волята на европейците да реализират единодушие и компромис в границите на Европейски Съюз: „ Въпреки другите възгледи, които съществуват, постоянно има опция да се стигне до общо решение. Толерантността – това е душата на Европа и незаменима съществена нейна полезност “, е споделила Меркел, цитира Фокус. Специално внимание канцлерът е отделила на солидарността, като е подчертала, че това е универсална полезност и главно условие на всяко функциониращо съ-общество. « Солидарност значи доста повече от това просто да сме дружно.

Важно е да разберем какви са потребностите на другите. Солидарността заема централно място в полезностите, тя е част от европейското ДНК », споделя Меркел и добавя, че солидарността значи още и превъзмогване на националния нарцисизъм.Като политик с дълготраен опит Ангела Меркел се стопира и на казуса за европейската сигурност. «Времето, когато можехме да разчитаме на другите, завърши. Нужно ни е в този момент да вземем ориста си в сови ръце. Длъжни сме да работим, с цел да създадем същинска европейска войска. Тя би посочила на света, че в Европа войната не е допустима. Тя би била положително допълнение към НАТО. “, декларира Меркел както под ръкоплясканията на последователите си, по този начин и под неодобрителни възгласи от залата.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР